Фейенорд надви Рома с минималното  в първи ¼-финален сблъсък от турнира Лига

...
Фейенорд надви Рома с минималното  в първи ¼-финален сблъсък от турнира Лига
Коментари Харесай

Фейенорд взе първата битка с Рома преди реванша на Олимпико

Фейенорд надви Рома с минималното    в първи ¼-финален конфликт от шампионата Лига Европа. Единственото попадение реализира  Матс Вифер , който се разписа с красиво попадение в 53-ата минута. " Вълците " би трябвало да съжаляват съществено, откакто резултатът може да бъде различен, в случай че в 43-ата минута Лоренцо Пелегрини  не бе пропуснал дузпа за италианците.

Мачът беше равносилен през по-голямата му част, само че след мощно начало на втората част домакините взеха задатък, който го резервираха до края. Нидерландците имаха и шанс при една обстановка в средата на второто полувреме, когато почистиха топката безусловно от голлинията, а повторенията демонстрираха, че милиметри не доближиха на удара с глава на Рожер Ибанйес да се трансформира в изравнително попадение. Лоши вести обаче сполетяха треньорът на " вълците " - Жозе Моуриньо, който загуби две от звездите си в лицето на Пауло Дибала и Тами Ейбрахам, които напуснаха срещата наложително с травми.

По този метод Фейенорд взе непълен реванш от Рома за загубения финал в първото издание на Лигата на конференциите от предишния сезон, когато „ вълците “ победиха с минималното 1:0 и подвигнаха трофея. Отвеният мач на " Олимпико " е след седмица в четвъртък (20.04)

Срещата започва с лек опит за напън на домакините, само че първата забавна обстановка бе основана от гостите от Рим. В деветата минута капитанът Лоренцо Пелегрини центрира от свободен удар в наказателното поле, където Браян Кристанте засече топката с глава, само че право в ръцете на вратаря Джъстин Бейлоу.

Пет минути по-късно Куилиндши Хартман шутира мощно от отдалеченост и топката летеше към вратата на Руи Патрисио, само че бранител пред него блокира изстрела.

В 20-ата минута Пауло Дибала шутира рисково от директен свободен удар пред наказателното поле и завъртя топката над стената, само че и малко над вратата.

Пет минути по-късно обаче аржентинецът получи разтежение и беше сменен наложително от Стефан Ел Шаарауи. Италианецът пък можеше да открие резултата с първото си отиграване. Той овладя превъзходно една топка пред наказателното поле и стреля от въздуха, само че топката се отклони от защитник и мина над вратата. Секунди по-късно крилото стреля с глава, само че неопределено.

Elsha ⚡️

Instant impact off the bench!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР